Χουριγιέτ: Ο Ακάρ πέταξε πάνω από το Αιγαίο και έστειλε «μήνυμα» [vids]

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συμμετείχε στην έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς για τους πιλότους της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπου πραγματοποίησε πτήση με εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Ο Τούρκος Υπουργός Ακάρ, εκτός από την πτήση πάνω από το Αιγαίο, προχώρησε και σε δηλώσεις όπου άφησε «αιχμές» για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, σχολιάζοντας την παρουσία των τουρκικών ερευνητικών πλοίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο».

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ πέταξε πάνω στο Αιγαίο με εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-38 πάνω από το Αιγαίο, στο πλαίσιο τελετής έναρξης της νέας εκπαιδευτικής σεζόν για νέους πιλότους στην Σμύρνη.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως: «Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή παραχώρηση.»

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Οι ετοιμασίες μας έχουν ολοκληρωθεί ανάλογα. Αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας όμως θέλουμε και αντίστοιχη συμπεριφορά από την άλλη πλευρά.»

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στα τουρκικά πλοία και γεωτρύπανα που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, λέγοντας ότι: «το Φατίχ , το Μπαρμπαρός το Γιαβούς και το Ορύτς Ρείς συνεχίζουν τις εργασίες τους.

Στο θέμα αυτό το Ναυτικό και η Αεροπορία στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσει να το κάνει. Εκεί θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για τα δικαιώματα που έχουμε. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από: Eleftheros Typos