Τουρκία: 523 νεκροί – έφοδος και πλιάτσικο πολιτών για τροφή και κουβέρτες

Στους 523 ανήλθαν οι νεκροί και τους 1.650 οι τραυματίες από το σεισμό στην Τουρκία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών, ενώ εξοργισμένοι κάτοικοι στο Βαν έκαναν έφοδο και λεηλάτησαν φορτηγά, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 481 νεκρούς. Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία αναφέρει επίσης ότι 185 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια. Ένας 19χρονος φοιτητής ανασύρθηκε σήμερα ζωντανός από τα συντρίμμια τετραώροφου κτηρίου στην πόλη Ερτζίς, 91 ώρες μετά το σεισμό. Τα σωστικά συνεργεία διανέμουν τροφή και κουβέρτες στους επιζώντες, καθώς χιλιάδες σεισμόπληκτοι πέρασαν τέταρτη νύχτα εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην ορεινή περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι 17 φορτηγά που μετέφεραν βοήθεια για τους σεισμοπαθείς λεηλατήθηκαν. Τοπικοί αξιωματούχοι στο Βαν ανέφεραν ότι δράστες ήταν εξοργισμένοι κάτοικοι, που δεν έλαβαν βοήθεια και οι οποίοι έκλεψαν τροφή και κουβέρτες. Στο Ερτζίς, εκλάπησαν σκηνές από άλλο φορτηγό.