O Tουρκικός Τύπος σήμερα

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Βαθιά έρευνα» είναι ο τίτλος της Hürriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα της έκρηξης στο οπλοστάσιο στο Αφγιονκαράχισαρ όπου είχαν σκοτωθεί 25 στρατιοώτες. Σύμφωνα με την εφημερίδα λόγω κάποιων υποψιών για δολιοφθορά θα γίνουν έρευνες για το παρελθόν όλων των στρατιωτών του στρατοπέδου και θα ερευνηθούν οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

«Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Πακιστάν, ούτε στο Αφγαανιστάν” είναι ο τίτλος της Milliyet. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα της επίσκεψης του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ, στο Αφγιονκαράχισαρ όπου είχαν σκοτωθεί 25 στρατιώτες. Ο νομάρχης της πόλης του έκανε διάφορα αναμνηστικά δώρα όπου η Milliyet αντέδρασε έντονα με τον τίτλος της και ανέφερε πως ‘όταν έχουν σκοτωθεί 25 στρατιώτες δεν μπορούν να δίνονται αναμνηστικά δώρα».

«Αντεπίθεση στην τρομοκρατία» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως έγιναν αλλαγές στις θέσεις των 30 διευθυντών ασφαλείας πολλών πόλεων όπως του Γκαζίαντεπ και της Καισάρειας που είχαν γίνει στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων. Η εφημερίδα θεωρεί πως οι αλλαγές αυτές μπορούν να φέρουν αποτελέσματα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.