Την ώρα που ο Αττίλας με τα στρατεύματά του κατέχει ακόμα ένα κομμάτι ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ , με τους κατοίκους του ξεκληρισμένους και μακριά από τα σπίτια όπου γεννήθηκαν, όταν δεν έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων,που απαγορεύει τη λειτουργία της Σχολής της Χάλκης,που απαγορεύει ουσιαστικά την κουρδική γλώσσα και καταπιέζει πολιτισμικά και αλλιως πως άλλες μειονότητες στο εσωτερικό της χώρας του, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu εξέδωσε Μήνυμα για την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…Όλα τα παραπάνω απλά …του διέφυγαν.
Ιδού το κείμενο:
»Σήμερα, εορτάζουμε την 62η επέτειο από την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η Διακήρυξη αυτή που εξύψωσε τα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς στη βάση θεμελιωδών βασικών αρχών, παραμένει έγγραφο αναφοράς στο πλαίσιο των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Στο πλαίσιο της θεματικής «υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εργάζονται για τον τερματισμό των διακρίσεων» που ορίστηκε από τον ΟΗΕ για τους εορτασμούς αυτού του έτους, ο ρόλος των ατόμων που αναμένεται να δράσουν ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναβαθμίζεται. Τα κράτη αναμένεται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εμποδίσουν το ρατσισμό. Επιπλέον έχουν το καθήκον να υποστηρίζουν άτομα που εργάζονται προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των διακρίσεων και να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους.
Η αποτελεσματική και συνεκτική πολιτική της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις διακρίσεις έχει θετικό αντίκτυπο στην εποικοδομητική συνεργασία της με τους διεθνείς οργανισμούς και του μηχανισμούς παρακολούθησης του ΟΗΕ σε διεθνές επίπεδο και του Συμβουλίου της Ευρώπης σε περιφερειακό επίπεδο. Η εξασφάλιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών σε ελεύθερη και ισότιμη βάση για τους πολίτες μας, αποτελεί θεμελιώδη πολιτική μας. Όλες οι μορφές διάκρισης απαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους.
Η προστασία και η προώθηση των οικουμενικών αξιών στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν ένα εκ των κυριοτέρων πυλώνων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Με αυτό το σκοπό η Τουρκία από τη μια πλευρά συνεισφέρει στην αναβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο διεθνοποιημένος και από την άλλη καταβάλλει σκληρή προσπάθεια προκειμένου να θέσει τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα στην Τουρκία και υποστηρίζει παρόμοιες προσπάθειες σε τρίτα κράτη.
Αυτή η αντίληψη έχει καταστεί αποφασιστικός παράγων στις προτεραιότητες που έχουν ορισθεί για την Προεδρία της Τουρκίας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2010 και Μαΐου 2011. Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της, η Τουρκία θα προωθήσει τους στόχους του Συμβουλίου της Ευρώπης για ενίσχυση των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Η Τουρκία συνεχίζει τις εποικοδομητικές της προσπάθειες μέσω της ενεργού συμμετοχής της στις εργασίες της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που φέρνει κοντά όλα τα κράτη στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων . Διατηρώντας μια οικουμενική προσέγγιση στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Τουρκία είναι συμβαλλόμενο μέρος σε όλες τις βασικές Συνθήκες που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και υποστηρίζει την επικύρωσή τους διεθνώς.
Στη διάρκεια της διετούς συμμετοχής της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με την ιδιότητα του μη μόνιμου μέλους, η υποστήριξή της σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην πρόληψη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια συρράξεων είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει η χώρα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή μου ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα καθίστανται καθημερινά, έτι περαιτέρω σεβαστά διεθνώς, θα ήθελα να εορτάσω την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των πολιτών μας και της διεθνούς κοινότητας».