Η περιέργεια ενός στρατιώτη προκάλεσε την έκρηξη στη τουρκική αποθήκη πυρομαχικών

Nέα εκδοχή για τα αίτια της έκρηξης στην αποθήκη πυρομαχικών στο Αφιονκαραχισάρ και δηλώσεις του Ερντογάν σηματοδοτούν την εξέλιξη στο θέμα.
 
Η εφημερίδα Radikal  αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί και άλλοι ειδικοί αναφέρονται στην πιθανότητα πρόκλησης της έκρηξης από στρατιώτη που περιεργάστηκε γερμανικής κατασκευής χειροβομβίδα και τράβηξε κατά λάθος την περόνη. Σε παρόμποια εκδοχή αναφέρεται και η  Milliyet που γράφει ότι σε σχέση με την έκρηξη, ο Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν δήλωσε ότι ίσως έχει προκληθεί από την περιέργεια κάποιου στρατιώτη που μετέφερε τις χειροβομβίδες που είχε σαν αποτέλεσμα την έκρηξη χειροβομβίδας από αδέξιο χειρισμό. Πρόσθεσε επίσης ότι εξετάζονται ειδικά οι χειροβομβίδες που έχουν εισαχθεί από την Γερμανία και ότι αυτό είναι το σημείο που έχουν φθάσει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και οι συνάδελφοί του.
Ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε επίσης ότι  τα ΜΜΕ πρέπει να δείχνουν περισσότερη ευαισθησία για το θέμα και πρόσθεσε ότι ξαφνικά υπήρξε καταιγισμός επικρίσεων κατά του στρατού.
 
«Ξέρουμε ποιος τους δίνει οδηγίες (στα ΜΜΕ) αλλά δεν θα ήθελα να το κάνω  θέμα τώρα, θα αναφερθώ στο μέλλον σε αυτό. Γνωρίζετε τα περί «Βαριοπούλας» , τα σχετικά CD και τα υπόλοιπα. Η εικόνα είναι ζοφερή, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα» δήλωσε υπαινικτικά ο κ Ερντογάν.
 
Η εφημερίδα Ραντικάλ αναφέρει επίσης ότι έπειτα από τις σχετικές εξετάσεις DNA δεν υπάρχουν στοιχεία για 5 στρατιώτες που αγνοούνται από την ημέρα της έκρηξης. Προσθέτει δε  ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της ισχυρής έκρηξης .Η Sabah από την πλευρά της  αναφέρει ότι ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP κ. Kιλιτσντάρογλου για τις «επιπόλαιες» όπως τις χαρακτήρισε δηλώσεις του για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στο Αφιονκαραχισάρ.- είχε μιλήσει για σαμποταζ. 
 
.