Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος δολοφόνος του Ρώσου πιλότου

 Η τουρκική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δολοφόνος του πιλότου του ρωσικου Su-24 είναι υπό κράτηση.

Ο Alparslan Celik, ο οποίος δήλωσε ότι σκότωσε τον πιλότο του ρωσικου μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο καταρρίφθηκε πάνω από τη Συρία, έχει τεθεί υπό κράτηση στην πόλη της Σμύρνης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σήμερα, Παρασκευή.

Ο Celik και 13 άλλοι είχαν εντοπιστεί σε ένα εστιατόριο και έχουν τεθεί υπο κράτηση, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία. Η ομάδα ήταν οπλισμένη με Καλάσνικοφ και πολλά άλλα όπλα, γράφει το Sputniknews.


Δεν εχει υπάρξει επίσημη εξήγηση όσο αφορά τη σύλληψη του Celik ωστόσο η εκπρόσωπος του Ρωσικου υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Μόσχα θα μελετήσει τις αναφορές σχετικά με την κράτηση του Celik και θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

O Alparslan Çelik, ο δολοφόνος του Oleg Peshkov, του πιλότου του ρώσικου μαχητικού που έριξε η Τουρκία στις 24/11/2015, δήλωσε σε συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan και στην εφημερίδα Huryiet ότι δεν “φοβάται του Ρώσους”. Διαβάστε ΕΔΩ όλη την συνέντευξη: Τούρκος δολοφόνος: Σκότωσα τον Ρώσο πιλότο και δε φοβάμαι – Αποκαλυπτική Συνέντευξη