Τουρκία: Συμβούλιο ασφαλείας για έκτακτα μέτρα – Τα «γεράκια» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και των υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ενέργειας, και άλλων.

Η συνεδρίαση αφορούσε τα στοιχεία που υπάρχουν για τη διπλή βομβιστική επίθεση, και τα ενδεχόμενα έκτακτα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση.
Ο τούρκος προεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, δήλωσαν πηγές της προεδρίας, την επομένη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ NewsIt.gr

Η οργάνωση TAK που έχει διασπαστεί από το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση. Το πλήρες όνομα της οργάνωσης είναι «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν».

Σε δήλωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ανέφερε ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις. Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη και για άλλες φονικές επιθέσεις στην Τουρκία φέτος.

Στο μεταξύ, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), εξέφρασαν την «πλήρη υποστήριξή» τους στις δυνάμεις ασφαλείας και στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας, σε κοινή δήλωσή τους στη Βουλή.


Οι δύο εκρήξεις το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στο γήπεδο της Μπεσίκτας, κόστισαν τη ζωή σε 38 ανθρώπους, ενώ 136 τραυματίστηκαν. Συνολικά 30 αστυνομικοί, επτά πολίτες και ένας ακόμη άνθρωπος η ταυτότητα του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη σκοτώθηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση, διευκρίνισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως η διπλή βομβιστική επίθεση έγινε αρχικά με μια έκρηξη οχήματος, όπου ήταν παγιδευμένα εκρηκτικά. Ακουλούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι, ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.