Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «οικονομική επίθεση»

Ευθείες βολές κατά των ΗΠΑ εξαπολύει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τις θωρεί υπεύθυνες για την πτώση της τουρκικής λίρας και κάνει λόγο για οικονομική επίθεση.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματός του, μίλησε για «σοβαρή οικονομική επίθεση» στην οικονομία της χώρας του από την Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, που είναι ανεξάρτητη, θα φανούν, μετά και την αύξηση των επιτοκίων μια ημέρα πριν κατά 625 μονάδες βάσης.

Η χθεσινή απόφαση λήφθηκε αφού ο Ερντογάν επανέλαβε την αντίθεσή του στα υψηλά επιτόκια ενώ σημείωσε ότι ο υψηλός πληθωρισμός είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων κινήσεων της κεντρικής τράπεζας.

Σαφώς οργισμένος, ο Ερντογάν, υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να λάβει περαιτέρω μέτρα προς την κατεύθυνση νέων επενδύσεων, προσθέτοντας ότι η κατάσταση με τα επιτόκια είχε δοκιμάσει την υπομονή του, η οποία, όπως είπε, είχε τα όριά της.

Τέλος, απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό, έκανε έκκληση να κρατήσουν τις οικονομίες του σε λίρες και ζήτησε από τον ιδιωτικό τομέα να μην σταματήσει την παραγωγή και τις επενδύσεις.

Πηγή: Sputnik