Τουρκία: Λίντσαραν και συνέλαβαν σχεδιαστή μόδας γιατί γιόρτασε την Πρωτοχρονιά!

 Δεν έχουν προηγούμενα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία με την ανοχή (αν όχι και την εντολή) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του ανθρώπου που θέλει να γίνει ο απόλυτος άρχων της χώρας και στην προσπάθειά του να τα καταφέρει βυθίζει τη χώρα του στο χάος και την οικονομική αστάθεια.

Tις προηγούμενες μέρες υπήρχε ένα πανό στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και συντηρητικές εφημερίδες είχαν αντίστοιχα πρωτοσέλιδα, που καλούσαν τους Τούρκους να μην γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά γιατί δεν αρμόζει στους Μουσουλμάνους. Και ενώ πολλοί θεωρούν πως οι 39 νεκροί του Reina είναι θύματα αυτού ακριβώς του μίσους, ο Μπαρμπαρός Σανσάλ, γνωστός σχεδιαστής μόδας στην Τουρκία, «πλήρωσε» μια ανάρτησή του στα social media.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Σανσάλ βρισκόταν στα κατεχόμενα. Ανέβασε στα social media video όπου έλεγε πως λόγω καταπίεσης, στα κατεχόμενα η αλλαγή του χρόνου δεν γιορτάστηκε και γι’ αυτό εκείνος επέλεξε να περάσει στην ελεύθερη Κύπρο και συγκεκριμένα τη Λευκωσία για να πιεί και να γιορτάσει. Και αυτό το πλήρωσε ακριβά. Οι τουρκοκυπριακές αρχές τον απέλασαν και…

Δείτε τι έγινε στη συνέχεια και δείτε βίντεο στο NewsIt.gr