Τουρκία: Κρατά ίσες αποστάσεις η Άγκυρα από το επεισόδιο Ουκρανίας – Ρωσίας – ΦΩΤΟ

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις εξελίξεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, όταν ρωσικές δυνάμεις «συνέλαβαν» τρία ουκρανικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Θάλασσα του Αζόφ και στα στενά του Κερτς, εκφράζοντας όμως ανησυχίες για τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση βίας και πυρών κατά των Ουκρανών, με αποτέλεσμα τραυματισμούς σε μέλη των πληρωμάτων.

Τονίζοντας τον ρόλο τους και τη σημασία τους λόγω της γεωγραφικής της θέσης στη Μαύρη Θάλασσα, οι Τούρκοι καλούν όλα τα μέρη να αποφύγουν ενδεχόμενες κινήσεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και με αυτοσυγκράτηση για αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης.

Πρόκειται για μια ανακοίνωση η οποία κρατά ίσες αποστάσεις, την ίδια στιγμή που Ευρωπαϊκή Ένωση δια στόματος Τουσκ καταδικάζει τη χρήση βίας εκ μέρους των Ρώσων και την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ουκρανίας – NATO, η οποία αναμένεται να είναι κατηγορηματική, όπως και η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δείτε την ανακοίνωση: