Το Ισραήλ «έσωσε» τα F-16 του (pics/vid)

Όλα τα μαχητικά F-16 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από πλημμύρες τον Ιανουάριο, βρίσκονται πλέον ξανά σε υπηρεσιακή ετοιμότητα.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Ισραηλινή Αεροπορία κάνει γνωστό πως η αποκατάσταση των F-16 έγινε από τις μονάδες υποστήριξης αεροσκαφών, που λειτουργούν στην Hatzor και την αεροπορική βάση Tel Nof.

Στην Tel Nof εκτελέστηκαν οι πιο πολύπλοκες εργασίες, καθώς εκεί γίνονται εργασίες επισκευών που δεν έχει την εμπειρία να εκτελέσει καμία άλλη εγκατάσταση της Ισραηλινής Αεροπορίας. Όσα αεροσκάφη απαιτούσαν μικρότερης έκτασης εργασίες, αποκαταστάθηκαν σε σύντομο χρόνο στη Hatzor.

Όμως για τα υπόλοιπα μαχητικά απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος και κόπος, μιας και η κατασκευάστρια εταιρεία δεν πρότεινε κάποιον τρόπο για την υλοποίηση των εργασιών. Έτσι, μαζί με το αρχηγείο της Ισραηλινής Αεροπορίας, η μονάδα υποστήριξης στην Tel Nof ήταν υποχρεωμένη να καταλάβει ποια ήταν η σωστή σειρά.

Πρώτα καταγράφηκε ποια ανταλλακτικά υπήρχαν διαθέσιμα και ποια μέρη των F-16 έπρεπε να επισκευαστούν. Ακολούθησε έλεγχος κάθε μιας καλωδίωσης και εξασφαλίστηκε ότι ήταν στεγνές, χωρίς φθορές και λειτουργούσαν κανονικά. Διαφορετικά υπήρχε κίνδυνος μιας έκρηξης ή βραχυκυκλώματος, όταν θα λειτουργούσε το F-16.

Η καταστροφικές πλημμύρες:

Η μονάδα υποστήριξης έχει διαφορετικά τμήματα. Το Τμήμα Υλικών καθοδηγεί το πως θα καθαριστεί το αεροσκάφος χωρίς να υπάρξει φθορά στη δομή του. Το Τμήμα Ανακαίνισης γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα επανέλθουν σε χρήση τα μέρη που έχουν πρόβλημα και το Τμήμα Μηχανικής μπορεί να προσφέρει μια λύση για τμήματα που έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά. Τέλος, το Τμήμα Αεροσκαφών προετοιμάζει τα μαχητικά για την υποστήριξή τους.