Το Ισραήλ έχει εξουδετερώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στο Λίβανο

REUTERS/Karamallah Daher

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης τη Δευτέρα στον νότο της γειτονικής χώρας κατά του ισλαμιστικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Συνολικά «250 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ μεταξύ των οποίων 21 μαχητές εξοντώθηκαν σε τέσσερις ημέρες επιχειρήσεων στον νότιο Λίβανο», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.

Aνάμεσά τους ήταν πέντε διοικητές σε επίπεδο ταξιαρχίας, 10 διοικητές λόχων και έξι διοικητές διμοιρίας.

Η 98η και η 36η μεραρχία του Ισραηλινού Στρατού επιχειρούν αυτήν τη στιγμή σε πολλά χωριά του Λιβάνου κοντά στα ισραηλινά σύνορα, όπου ο στρατός υποστηρίζει ότι τα στρατεύματα εντόπισαν μεγάλη ποσότητα όπλων και υποδομών που άφησε πίσω της η Χεζμπολάχ.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Λιβανέζοι πολίτες έχουν εγκαταλείψει το νότιο Λίβανο, μετά από προειδοποιήσεις εκκένωσης του Ισραήλ, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Τα στρατεύματα των IDF έχουν δεχτεί ως επί το πλείστον πυρά με αντιαρματικούς πυραύλους, ενώ υπήρξαν επίσης αρκετές εμπλοκές και σώμα με σώμα.

Σε ένα περιστατικό χθες, αλεξιπτωτιστές των IDF σκότωσαν περίπου 15 στελέχη της Χεζμπολάχ που εντοπίστηκαν σε κτίρια και φρεάτια τούνελ σε ένα χωριό στο νότιο Λίβανο. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε στη συμπλοκή.

Οι χερσαίες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με αεροπορικά πλήγματα στην Βηρυτό, στον κεντρικό Λίβανο, ενώ συνεχίζονται και οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Στο νότιο Λίβανο, εν μέσω των χερσαίων επιχειρήσεων, περισσότερες από 2.000 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ έχουν χτυπηθεί από αέρος, προσθέτει ο IDF.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters