Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Δαμασκό.ΒΙΝΤΕΟ

Δεύτερη μέρα αεροπορικών επιδρομών από ισραηλινά μαχητικά στη Συρία. Σείστηκε από τις εκρήξεις η Δαμασκός, στόχος της νέας επίθεσης του Ισραήλ πύραυλοι που το Ιράν έχει προμηθεύσει τη Χεζμπολάχ.
Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία, όπου το Ισραήλ επιχείρησε για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα. Οι εικόνες που μετέδωσαν η συριακή τηλεόραση αλλά και το Al Jazeera δείχνουν τεράστιες εκρήξεις να φωτίσουν τον ουρανό της Δαμασκού. 

Μέσα σε μισή ώρα ακούστηκαν οκτώ διαδοχικές εκρήξεις στη Δαμασκό, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, επικαλούμενο τη συριακή αντιπολίτευση. Επλήγησαν στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο και στρατόπεδο της Δημοκρατικής Φρουράς. 
Πηγή δυτικών μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψε ότι η νέα αεροπορική επίθεση του Ισραήλ είχε στόχο τους πυραύλους που το Ιράν έχει προμηθεύσει την Χεζμπολάχ. «Η επίθεση τη νύχτα, όπως και η προηγούμενη, είχε στόχο τους πυραύλους Φάτεχ-110 που μεταφέρονται από το Ιράν στην Χεζμπολάχ», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίθεση. «Δεν σχολιάζουμε αυτές τις πληροφορίες αυτές», τόνισε εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων.
Στόχος των ισραηλινών πυραύλων τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο, ενώ επλήγη και στρατόπεδα της Τετάρτης Μεραρχίας και της Δημοκρατικής Φρουράς στην περιοχή Τζιμράγια, προάστιο της Δαμασκού.
Η Δημοκρατική Φρουρά καθώς και η Τέταρτη Μεραρχία αποτελούν σημαντικές δυνάμεις που έχουν ως στόχο την προστασία του καθεστώτος κατά πιθανών πραξικοπημάτων.

«Η τελευταία ισραηλινή επίθεση αποτελεί μια προσπάθεια να ενισχύσει το ηθικό των τρομοκρατικών ομάδων», μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι «οι πολίτες στην περιοχή της Κιουντσάγια επιβεβαίωσαν πως είδαν αεροπλάνα να πετούν την ώρα της έκρηξης, η οποία έπληξε το επιστημονικό κέντρο και αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές Τζιμράγια και αλ-Χαμέ».

Η νέα επίθεση σημειώθηκε μόλις μια μέρα μετά την αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο πυραύλους που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.

Οι συγκρούσεις στη Συρία, οι οποίες ξεκίνησαν με ειρηνικές διαδηλώσεις τον Μάρτιο του 2011, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Τέσσερα εκατομμύρια Σύριοι έχουν εξοριστεί και ακόμα 1,4 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.