«Άτλαντα» τρομοκρατίας φτιάχνουν στην Άγκυρα

Κατατέθηκε στο Προεδρείο της βουλής ο προϋπολογισμός του 2011 για το Υφυπουργείο Δημόσιας Τάξης και Ασφαλείας, ο οποίος προβλέπει συνολικά κονδύλια ύψους 14,6 εκατ.τουρκικές λίρες., εκ των οποίων τα 656.000 θα διατεθούν για την καταβολή μισθών, τα 2 εκατ. για επενδύσεις και τα 12 εκατ. για προϊόντα και υπηρεσίες. Το Υφυπουργείο δύναται να καταβάλλει και πρόσθετες αμοιβές, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.
Επίσης, στον προϋπολογισμό αναφέρονται και διάφορα στοιχεία σχετικά με την οργάνωση, τα καθήκοντα, τους στόχους, τα σχέδια και τη δομή του Υφυπουργείου, το οποίο θα στεγάζεται στο παλαιό κτίριο της «Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας» (ΤΟΒΒ), στη συνοικία
Kizilay της Άγκυρας. Για το σκοπό αυτό έχει δαπανηθεί σημαντικό ποσό για εργασίες, που αφορούν την ασφάλεια του κτιρίου, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν, εντός του 2011.
Στο Υφυπουργείο, εκτός από τα Τμήματα που θα ασχολούνται με τη χάραξη στρατηγικής, τις νομικές υποθέσεις, τις δημόσιες σχέσεις και το ανθρώπινο δυναμικό, θα δημιουργηθεί και ένα «Γραφείο Πληροφοριών», το οποίο θα υπάγεται απευθείας στον Υφυπουργό, M. GULER. Στον τελευταίο θα υπάγονται, επίσης, 10 Σύμβουλοι.
Το Γραφείο αυτό θα αποτελεί τη βάση, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες που θα προέρχονται από τις «ΜΙΤ», Σρατοχωροφυλακή, Ασφάλεια και άλλες πηγές πληροφοριών. Το Υφυπουργείο αναμένεται να διορίσει διευθυντές, στελέχη του Υπουργείου, και σε άλλους Νομούς, μέσω των οποίων θα συγκεντρώνει ασφαλείς πληροφορίες. Σκοπός, η πρόληψη και αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων.
Το Υφυπουργείο θα ετοιμάσει, για πρώτη φορά, έναν «Άτλαντα Τρομοκρατίας», σε συνεργασία με τις «ΜΙΤ», Πρωθυπουργία, ΓΕΕΘΑ, Ασφάλεια, καθώς και ειδικούς κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, ακαδημαϊκούς και αρμόδιους για θέματα τρομοκρατίας. Μάλιστα, στο εγχειρίδιο αυτό θ’ αναφέρεται ότι το «ΡΚΚ» χρησιμοποιεί το Β. Ιράκ ως τόπο διαμονής και εκπαίδευσης, την Τουρκία ως χώρο δράσης και την Ευρώπη ως πολιτικό πεδίο.