Θρίλερ στον Ειρηνικό: Τρέχουν οι Αμερικανοί να βρουν πρώτοι το F35 πριν προλάβουν Ρωσία και Κίνα

 Πανικός έχει πιάσει το Αμερικανικό επιτελείο μετά την εξαφάνιση του Ιαπωνικού μαχητικού F35 135 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιαπωνίας εχτές στις 7.27 μ.μ. τοπική ώρα. Πέρα από τις ανησυχίες για τυχόν αστοχίες στο μοντέλο F35, είναι νωπή άλλωστε και η κρίση στην Boeing, οι Αμερικανοί φοβούνται μήπως τα συντρίμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους πέσει στα χέρια της Ρωσίας ή της Κίνας.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ανταγωνιστές των ΗΠΑ θα είχαν στα χέρια τους σημαντικότατες πληροφορίες σχετικά με τα «μυστικά» που φέρει το συγκεκριμένο αεροσκάφος και θα μπορούσαν να τα αποκρυπτογραφήσουν. Για αυτό άλλωστε έχει κινητοποιηθεί τεράστιο κομμάτι του Στόλου των Αμερικανών που εδρεύει στην περιοχή ενώ εχτές έσπευσε στην περιοχή ακόμα και ένα βομβαρδιστικό B-52 από την Αυστραλία για να συνδράμει στις έρευνες.

Το κακό όμως για τους Αμερικάνους είναι ότι στην περιοχή κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε το άτυχο αεροσκάφος τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα διατηρούν σημαντικό αριθμό υποβρυχίων τα οποία ήδη επιχειρούν για τον εντοπισμό του. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο δεδομένης της επεκτατικότητας της Κίνας στον Ειρηνικό όπου κατασκευάζει τεχνητά νησιά και προβαίνει συστηματικά σε ευθείες αμφισβητήσεις της εθνικής κυριαρχίας άλλων χωρών της περιοχής.

Για τους Κινέζους και τους Ρώσους ο εντοπισμός του F35 θα είναι ένα θείο δώρο αφού θα χουν μέσα στα πόδια τους πολύτιμες πληροφορίες για τις οποίες δαπανούν υπερβολικά ποσά προκειμένου να τις αποκρυπτογραφήσουν. Πάντως μεγάλη σημασία θα έχει το πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που υπέστη το F35 κατά την πρόσκρουσή του στο νερό.

Να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία είναι ο εγαλύτερος εισαγωγέας των F 35 στην Ασία με γύρω στα 150 «κομμάτια» να είναι προγραμματισμένα για παραλαβή.

Με πληροφορίες από MilitaryWatch