«Θρίλερ» με τον Βαλέρι Γκερασίμοφ: Τραυματίστηκε σε ουκρανική επίθεση στο Ιζιούμ ο Αρχηγός των ΕΔ της Ρωσίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ τραυματίστηκε μετά από ουκρανική επίθεση στο Ιζιούμ, στην περιοχή του Χαρκόβου.

Ο Γκερασίμοφ είχε σταλεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να αναλάβει προσωπικά τον έλεγχο της επίθεσης στο Ντονμπάς και στην ανατολική Ουκρανία.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, Αντόν Γερασένκο, μετέδωσε τους ισχυρισμούς ότι ο Ρώσος αξιωματούχος βρισκόταν στο Ιζιούμ κατά την διάρκεια σφοδρής επίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις, κοντά στο ρωσικό αρχηγείο. «Έχει επιβεβαιωθεί μεγάλος αριθμός απωλειών μεταξύ ανώτατων αξιωματικών», αναφέρει ο Γερασένκο στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Γκερασίμοφ τραυματίστηκε στο πόδι, αλλά δεν διατρέχει κάποιος κίνδυνος για την ζωή του», λένε οι πηγές. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο πρώην υπουργός εσωτερικών της Ουκρανίας, Άρσεν Αβάκοφ.

Κατά την χθεσινή ουκρανική επίθεση περισσότεροι από 40 υψηλόβαθμοι Ρώσοι στρατιωτικοίβρισκόντουσαν στα Αρχηγεία στο Ιζιούμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως και 20 από αυτούς έχουν επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν συμπεριλαμβανομένου του Υποστράτηγου Αντρέι Σιμόνοφ, διοικητή των δυνάμεων ηλεκτρονικού πολέμου της Δυτικής περιοχής.

Λέγεται ότι ο Γκερασίμοφ φυγαδεύτηκε εσπευσμένα στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ και από εκεί στην Μόσχα. «Το Κρεμλίνο τον έστειλε εκεί για να εξασφαλίσει μια νίκη ενόψει της παρέλασης της 9ης Μαΐου. Ο Γκερασίμοφ ήταν κοντά στην έκρηξη, αλλά τραυματίστηκε», αναφέρει ο Ο πρώην δημοσιογράφος και εκδότης στην Ουκρανία, Βίκτωρ Κοβαλένκο.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters