Θρίλερ με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ: «Ο Νασράλα ήταν στη Βηρυτό την ώρα της ισραηλινής επίθεσης»

Πρώτη ενημέρωση 21.17

Δεύτερη ενημέρωση 21.35

Τρίτη ενημέρωση 22.34

Θρίλερ επικρατεί τις τελευταίες ώρες με την τύχη του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, αφού το Ισραήλ βομβάρδισε το κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης σε προάστιο της Βηρυτού.

Ισραηλινές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ είναι νεκρός, ενώ από την άλλη πηγές της Χεζμπολάχ επιμένουν ότι ο επικεφαλής της ισλαμικής λιβανικής οργάνωσης είναι ζωντανός.

Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC News, δήλωσε ότι ο Νασράλα είχε μόλις φτάσει στην πρωτεύουσα του Λιβάνου για να πραγματοποιήσει συνάντηση στα κεντρικά της Χεζμπολάχ, λίγη ώρα πριν την επίθεση.

Ισραηλινές πηγές στο ισραηλινό Channel 12 αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε την επίθεση αφού έλαβε έγκυρες πληροφορίες από την Υπηρεσία Πληροφοριών ότι ο Νασράλα πράγματι βρίσκεται στο κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσής του.

SOCIAL MEDIA/via REUTERS

Σύμφωνα με πηγές του ισραηλινού στρατού, «όποιος βρισκόταν μέσα στο μπάνκερ την ώρα της επίθεσης είναι νεκρός».

Το Channel 12 συνεχίζει, επικαλούμενο τις πηγές του, αναφέροντας ότι «σίγουρα ο Νασράλα ήταν μέσα στο υπόγειο αρχηγείο και οι ενδείξεις ότι είναι πλέον νεκρός πληθαίνουν».

REUTERS/Mohamed Azakir

Η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι ο αρχηγός της είναι ζωντανός 

Από την άλλη πλευρά, η Χεζμπολάχ διαψεύδει όλες τις ισραηλινές αναφορές και δηλώσει σε αραβικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Χασάν Νασράλα και ο Νο2 της οργάνωσης Hashim Safi al-Din, ο οποίος θεωρείται νεκρός, είναι καλά στην υγεία τους και σε ασφαλές σημείο.

REUTERS/Emilie Madi

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim, το οποίο συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, αρχικά μετέδωσε ότι ο αρχηγός της λιβανικής οργάνωσης είναι ζωντανός.

Στη συνέχεια απέσυρε αυτό το δημοσίευμα και ανέφερε ότι «δεν έχει καμία επιβεβαίωση σχετικά με την κατάσταση του Νασράλα».

Λίγη ώρα αργότερα, σε νέο δημοσίευμα αναφέρει ότι «σύμφωνα με έγκυρες και επιβεβαιωμένες πηγές, ο Χασάν Νασράλα είναι ζωντανός».

Διαβάστε επίσης: Ο Νετανιάχου επιστρέφει νωρίτερα από τις ΗΠΑ – Το Ισραήλ προετοιμάζεται για αντίποινα από το Ιράν μετά το χτύπημα στα κεντρικά της Χεζμπολάχ

Το Ιράν συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας, προφανώς για να αποφασίσει τα αντίποινα για το χτύπημα.

Η Jerusalem Post και το ισραηλινό Channel 12 αναφέρουν πλέον ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός…

Μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις της οργάνωσης στο νότιο Λίβανο, ενώ από την μεριά της η Χεζμπολάχ το βράδυ της Παρασκευής εξαπέλυσε ομοβροντία ρουκετών κατά πόλεων στο βόρειο Ισραήλ. 

Ωστόσο, η σιωπή της οργάνωσης σε σχέση με την τύχη του Νασράλα και οι αναφορές από ισραηλινά και αμερικανικά ΜΜΕ αυξάνουν τις πιθανότητες ο αρχηγός της Χεζμπολάχ να είναι πλέον νεκρός.

Φωτογραφίες Reuters