Θρίλερ με την απαγωγή του υιού Καντάφι

Ο Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και επιχειρηματίας, κρατήθηκε για πολλές ώρες από μια ένοπλη οργάνωση άγνωστη στον Λίβανο πριν αφεθεί ελεύθερος το βράδυ της Παρασκευής. Οι πληροφορίες έγιναν γνωστές από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η λιβανική αστυνομία παρέλαβε τον Χάνιμπαλ Καντάφι και θα τον ανακρίνει, δήλωσε μία απ’ αυτές τις πηγές, χωρίς να διευκρινίσει πού απελευθερώθηκε.
Μια άλλη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Χάνιμπαλ Καντάφι «απήχθη από μια ένοπλη οργάνωση στην περιοχή της Μπεκάα (ανατολικός Λίβανος) ενώ ερχόταν από τη Συρία, και αφέθηκε ελεύθερος τη νύκτα της Παρασκευής στην ίδια περιοχή». Η Μπεκάα είναι ένα από τα προπύργια του σιιτικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ.
Το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως οι απαγωγείς ζητούσαν «πληροφορίες για τον Μούσα Σαντρ», τον επικεφαλής του λιβανικού σιιτικού συμβουλίου ο οποίος εξαφανίσθηκε στη διάρκεια μιας επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει το 1978 στη Λιβύη, και επιβεβαίωσε πως ο Καντάφι απήχθη στην περιοχή της Μπεκάα.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε
Ο Χάνιμπαλ Καντάφι εμφανίσθηκε χθες το βράδυ σ’ ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το ιδιωτικό λιβανικό κανάλι αλ-Ζαντίντ για να δηλώσει πως «είναι καλά». Φαινόταν ωστόσο να τον έχουν χτυπήσει, καθώς έφερε μώλωπες και τα μάτια του ήταν μαυρισμένα. 

Δείτε το βίντεο στο newsit.gr