Τελευταία εξέλιξη: Ρωσία και Τουρκία «οπλίζουν» μαζί στη Συρία

Το μήνυμα ότι Ρωσία και Τουρκία θα οπλίσουν μαζί στη Συρία εξέπεμψαν από τη Μόσχα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέϊ Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο υπουργός Εξωτερικών του MİT Hakan Fidan και ο της Τουρκικής Προεδρίας Ibrahim Kalın συναντήθηκαν με τους Ρώσους ομολόγους του για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Συρία. Μετά από μια ώρα και μισή διαβουλεύσεων, ο Τσαουσόγλου είπε: «Έχουμε κοινή βούληση να καθαρίσουμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις από το έδαφος της Συρίας», είπε.

Οι επαφές μεταξύ των αντιπροσωπειών διήρκησαν περίπου μιάμιση ώρα. Μετά τη συνάντηση, ο Çavuşoğlu τόνισε:  Έχουμε κοινή βούληση να καθαρίσουμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις από το έδαφος της Συρίας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη Ρωσία και το Ιράν για τη Συρία και τα περιφερειακά ζητήματα. Εμείς, ως εγγυητές της Αστάνα, υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ενότητα της Συρίας και αντιτάσσουμε κάθε προσπάθεια να τους προκαταλάβουμε. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ δήλωσε: «Συμφωνήσαμε για το συντονισμό των στρατευμάτων μας για την εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής στη Συρία».

ΠΗΓΗ: SOZCU