Τελ Αβίβ: Αυτό είναι το σημείο που έπεσε νεκρός από τα πυρά τρομοκρατών ο Έλληνας Ιωνάς Καρούσης

Σαν βόμβα έπεσε στην ελληνική κοινότητα του Ισραήλ η είδηση για τον θάνατο ενός Έλληνα στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 1/10/2024 στο Τελ Αβίβ, όταν δύο Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν εναντίον ανύποπτων πολιτών σε σταθμό του μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, νεκρός είναι ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης, κάτοικος Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Ιωνάς Καρούσης ήταν γιος του καταξιωμένου γιατρού, καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση. Η οικογένειά του ζει στο Ισραήλ από το 1988.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 26χρονος, ο οποίος φέρεται να φοιτούσε στο Τελ Αβίβ, είχε βγει για να ψωνίσει και έπεσε νεκρός κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Δείτε το σημείο που έχασε τη ζωή του ο νεαρός Έλληνας:

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ – Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι ένοπλοι βγήκαν από ένα τζαμί (δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες) που βρίσκεται περίπου 50 μέτρα από τη στάση.