Το 1989 το τείχος του Βερολίνου έπεφτε. Από τα χαλάσματά του όλοι οι Ευρωπαίοι ήθελαν να πιστέψουν ότι θα προέκυπτε μια Ευρώπη με περισσότερη δημοκρατία . Προέκυψε η Ευρώπη της Μέρκελ η οποία τώρα δέχεται εισηγήσεις για να …χτίσει “τείχος” στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία. Οι “θερμές υποδοχές” μεταναστών στη Γερμανία, τέλειωσαν με την συμπλήρωση των 800.000 μεταναστών που είχαν υπολογίσει οι οικονομικοί της παράγοντες ότι χρειάζονται ως “νέο εργατικό δυναμικό”. Τώρα έρχονται οι φάχτες!
Την ανύψωση φράχτη στα σύνορα με την Αυστρία πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Αστυνομικών, Ράινερ Βεντ, εν μέσω της συνεχιζόμενης προσφυγικής ροής.
Υποστήριξε ότι «εάν θέλουμε σοβαρά να επιβάλουμε ελέγχους στα σύνορα, θα πρέπει να υψώσουμε έναν φράχτη κατά μήκος των γερμανικών συνόρων».
«Αν κλείσουμε με αυτό τον τρόπο τα σύνορά μας, τότε και η Αυστρία θα κλείσει τα σύνορά της με τη Σλοβενία. Ακριβώς αυτή την αντίδραση χρειαζόμαστε» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών.
Σύμφωνα με τον Βεντ, οι σχεδιαζόμενες περιοχές «τράνζιτ» στα σύνορα της Γερμανίας δεν πρόκειται να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς τον φράχτη.
«Η εσωτερική μας τάξη βρίσκεται σε κίνδυνο» προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ένωσης Αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε κοινωνικές αναταραχές».
Κάποιος πρέπει να τραβήξει το φρένο και αυτός μπορεί να είναι μόνο η Άγκελα Μέρκελ, κατέληξε χαρακτηριστικά.
Η Σλοβενία βάζει και τον στρατό στο “παιχνίδι”.
Ο σλοβενικός στρατός θα συνδράμει την αστυνομία στη διαχείριση του μεταναστευτικού κύματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μίρο Τσέραρ, μετά το σφράγισμα των συνόρων της Ουγγαρίας με την Κροατία που είχε ως αποτέλεσμα οι μετανάστες να κατευθύνονται πλέον προς τη Σλοβενία.
«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει τον στρατό στη συνδρομή της αστυνομίας», δήλωσε ο κ. Τσέραρ σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από σύνοδο του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Σλοβενίας.