TB2 Bayraktar: Η στιγμή που ρωσικός πύραυλος καταρρίπτει το ουκρανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα [vid]

Οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι Shtil-1 που εκτοξεύθηκαν από τη φρεγάτα Admiral Essen κατέρριψαν ένα drone TB2 Bayraktar πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ρωσική TASS σήμερα 26 Απριλίου 2022.

Το drone πραγματοποιούσε επιχειρήσεις αναγνώρισης πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας και παρακολουθούσε ρωσικά πολεμικά πλοία και τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις. Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την εκτόξευση του πυραύλου που στόχευσε και κατέστρεψε με επιτυχία το μη επανδρωμένο σκάφος TB2 Bayraktar του ουκρανικού στρατού.

Άλλες δύο ρωσικές φρεγάτες τύπου Project 11356, η Admiral Grigorovich και η Admiral Makarov είναι εξοπλισμένες με τον αντιαροπορικό πύραυλο Shtil. Οι τρεις φρεγάτες, συμπεριλαμβανομένης της Admiral Essen, έχουν ικανότητα πλεύσης 30 ημερών. Εκτός από το σύστημα Shtil-1, είναι επίσης οπλισμένες με πυραύλους Kalibr, πυροβόλο όπλο A-190, τορπίλες 553 mm και ανθυποβρυχιακό εκτοξευτή πυραύλων RBU-6000.

Το πυραυλικό σύστημα Shtil-1 καταστρέφει εναέριους στόχους σε εμβέλεια 50 χιλιομέτρων και υψόμετρα από 5 έως 15 χιλιόμετρα. Η Admiral Essen είναι μια φρεγάτα της κλάσης Admiral Grigorovich του ρωσικού ναυτικού με έδρα με τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει συνολικά 583 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 2.576 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα και 287 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής τους επιχείρησης» στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Igor Konashenkov.

Με πληροφορίες από: TASS / Navy Recognition