Ταλιμπάν για Τουρκία: Την βλέπουμε ως σύμμαχο, όχι ως εχθρό – Να μας σεβαστεί ο Ερντογάν

Λίγες ώρες πριν οι Ταλιμπάν μπουν στην Καμπούλ και εγκαθιδρύσουν το «Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν» όπως θα ονομάζουν πλέον τη χώρα, ο Μουλά Μουχάμεντ Γιακούπ, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των Ταλιμπάν και γιός του πρώην ηγέτη Μουχάμεντ Ομάρ, είπε ότι «βλέπουμε την Τουρκία ως σύμμαχο, όχι ως εχθρό».

Μιλώντας στον Εμίρ Εκσίογλου από την Independent Turkish, ο Yakup είπε: «Η Καμπούλ θα τεθεί υπό τον έλεγχό μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όλος ο κόσμος πρέπει να αποδεχτεί τη νίκη του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν. Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις με χώρες που θα μας αναγνωρίζουν».

«Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις ξένες δυνάμεις ως κατακτητές»

Ο ίδιος ανέφερε πως οι Ταλιμπάν δεν θα επιτρέψουν σε καμία ξένη χώρα να παραμείνει στο έδαφος του Αφγανιστάν. «Θα αντιμετωπίσουμε τις ξένες δυνάμεις ως εισβολείς στο έδαφος του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν το επόμενο -σύντομο- χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από ποιά χώρα είναι αυτή και θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο».

Αναφερόμενος ειδικά στην Τουρκία, ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν Μουχάμεντ Γιακούπ σημείωσε πως «είναι μια χώρα με την οποία θέλουμε να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις» και πρόσθεσε: «Ζητάμε από τον Ερντογάν να μας αντιμετωπίσει με σεβασμό. Η Τουρκία είναι μια χώρα που φιλοξενεί πολλούς Αφγανούς και θέλουμε να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις μαζί της. Βλέπουμε την Τουρκία όχι ως εχθρό, αλλά ως σύμμαχο».

Πηγή: gazeteduvar.com.tr