OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τρεις νεκροί σε πλήγματα της Τουρκίας εναντίον Κούρδων και θέσεων του Στρατού

19/09/2022 - 05:23
Συρία
Share on FacebookShare on Twitter

Τουρκικά αεροπορικά πλήγματα στη βόρεια Συρία, εναντίον θέσεων τόσο των δυνάμεων του καθεστώτος όσο και κουρδικών δυνάμεων, στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους χθες Κυριακή, ανέφερε ΜΚΟ.

Τα πλήγματα είχαν στόχους θέσεις του συριακού στρατού και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), παράταξης με κυρίαρχο στοιχείο τους Κούρδους, υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ, όχι μακριά από την πόλη Κομπάνι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τρεις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στις επιδρομές φόραγαν στρατιωτικές στολές, κατά τη μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε επίσης λόγο για τραυματίες, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους.

Χθες το πρωί, τουρκικές δυνάμεις έγιναν στόχος πυρών προερχόμενων από την Κομπάνι, σε μικρή απόσταση από τα συροτουρκικά σύνορα, πάντα κατά τη ΜΚΟ αυτή.

Η Συρία, όπου μαίνεται πόλεμος από το 2011, κατακερματίστηκε εξαιτίας της εμπλοκής διαφόρων οργανώσεων και ξένων δυνάμεων στην ένοπλη σύρραξη.

Από το 2016 ως το 2019, ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε τρεις επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στη βόρεια Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο κουρδικές παραστρατιωτικές ομάδες και παρατάξεις.

Δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού αναπτύχθηκαν σε τομείς ελεγχόμενους από Κούρδους μαχητές στο πλαίσιο συμφωνιών με σκοπό την αποτροπή νέας τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Από τον Ιούλιο, τουρκικά UAVs πλήττουν ολοένα πιο συχνά ζώνες ελεγχόμενες από τις συριακές κουρδικές δυνάμεις, που κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος του βορειοδυτικού τμήματος της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κούρδους αξιωματούχους· είναι ωστόσο σπάνιο στα τουρκικά πλήγματα να σκοτώνονται κυβερνητικοί στρατιώτες.

Όμως, στα μέσα Αυγούστου, το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε τον θάνατο τουλάχιστον τριών σύρων στρατιωτικών σε τουρκικά πλήγματα κοντά στα σύνορα.

Η Τουρκία, ο στρατός της οποίας έχει ισχυρή παρουσία σε τμήματα της βόρειας Συρίας, απειλεί από τον Μάιο να εξαπολύσει νέα επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των ΣΔΔ, που χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμηνύει πως οι ένοπλες δυνάμεις του είναι «έτοιμες» να προχωρήσουν στην επιχείρηση αυτή ανά πάσα στιγμή.

Η Άγκυρα λέει πως έχει σκοπό να δημιουργήσει «ζώνη ασφαλείας» εύρους 30 χιλιομέτρων στα νότια σύνορά της.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους κι έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους, η Τουρκία αντιτάχθηκε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, αναλαμβάνοντας ρόλο βασικού υποστηρικτή οργανώσεων σύρων ανταρτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Tags: ΕΠΙΘΕΣΕΙΣΚΟΥΡΔΟΙΣΥΡΙΑΣΥΡΙΑΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Σίδνεϊ
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

14/12/2025 - 19:09
Μελόνι
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

14/12/2025 - 18:40
An-22 - συντριβή
ΚΟΣΜΟΣ

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

14/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert