Συρία: Τούνελ σκάβουν οι τρομοκράτες στην Ιντλίμπ

Εν αναμονή της επιχείρησης των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ βρίσκονται οι τρομοκρατικές ομάδες στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ. Σκάβουν τούνελ σε στρατηγικής σημασίας περιοχές.

Τούνελ στο έδαφος της επαρχίας Ιντλίμπ σκάβουν οι τρομοκράτες της «Χαγιάτ Ταχρίτ αλ-Σαμ», εν αναμονή της επιχείρησης των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik Arabia, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα ευρύ δίκτυο από τούνελ, σε στρατηγικής σημασίας περιοχές της συριακής επαρχίας.

Οι τρομοκράτες αναγκάζουν τους χιλιάδες αιχμαλώτους να σκάβουν επί ώρες, πολλές φορές μάλιστα, χωρίς ειδικό εξοπλισμό. Πηγές από το Ιντλίμπ, σημειώνουν ότι ορισμένα τούνελ είναι τόσο μεγάλα, όπου κάποιος μπορεί να τα διανύσει με αυτοκίνητο.

Τα συγκεκριμένα τούνελ προσομοιάζουν σ’ αυτά που εντοπίστηκαν στην ανατολική Γούτα, γεγονός το οποίο εξηγείται από την πρόσφατη μετακίνηση των τρομοκρατικών ομάδων στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησε, τις προηγούμενες ημέρες, ότι οι τρομοκράτες προετοιμάζονται για επίθεση με χημικά, προκειμένου να επιρρίψουν την ευθύνη στη Δαμασκό. Μ’ αυτό τον τρόπο θέλουν να «πείσουν» τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν εκ νέου τους βομβαρδισμούς εναντίον του συριακού στρατού, προκειμένου ο τελευταίος να αποδυναμωθεί και να υποστεί ζημιές.

Πηγή: Sputnik