Συρία: Στρατός και FSA συμπράττουν και διαλύουν τους τρομοκράτες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι μονάδες των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) είχαν ενωθεί με τις κυβερνητικές δυνάμεις σε 11 οικισμούς στο νότο της χώρας για να πολεμήσουν τους μαχητές της al Nusra και του Daesh. Η δήλωση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά από την κοινή αμυντική επιχείρηση δυνάμεων του συριακού στρατού και του FSA κατά μιας επίθεσης από πάνω από χίλιους τρομοκράτες της al-Nusra στη νότια ζώνη αποκλιμάκωσης της Συρίας.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, 10 κατοικημένες περιοχές στο νότο της Συρίας έχουν εθελοντικά τεθεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο συριακός στρατός διεξάγει επί του παρόντος μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη νότια ζώνη αποκλιμάκωσης σε τμήματα των επαρχιών της χώρας Daraa και Quneitra. Την προηγούμενη μέρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις, μαζί με αποσπάσματα του FSA, κατάφεραν να αποκρούσουν πάνω από χίλιες επιθέσεις Al-Nusra Front στην περιοχή.

Το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Συρίας έχει ήδη απελευθερωθεί από τον κυβερνητικό στρατό με τη ρωσική εναέρια υποστήριξη, ωστόσο, μερικοί θύλακες τρομοκρατών που βρίσκονται κυρίως στις νοτιοδυτικές περιοχές που ελέγχονται από τις ΗΠΑ εξακολουθούν να παραμένουν.

Τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία δημιουργήθηκαν κατά τις συνομιλίες της Αστάνα για τη συμφιλίωση της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης στο νότο της χώρας. Η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία λειτουργούν ως εγγυητές των συμφωνιών αποκλιμάκωσης, οι οποίες δεν ισχύουν για τους τρομοκράτες στην περιοχή.

Πηγή: Sputnik