Συρία: ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την κοινή τους περιπολία κοντά στο Ιντλίμπ

Η κοινή ρωσική-τουρκική περιπολία κατάφερε την Τετάρτη να φτάσει στο τελευταίο σημείο προορισμού στον αυτοκινητόδρομο M-4 (Χαλέπι-Λατάκια), που συνδέει τις επαρχίες Λατάκια και Χαλέπι μέσω του της επαρχίας Ιντλίμπ.

Είναι η πρώτη φορά μετά την έγκριση της συμφωνίας του Ρώσου προέδρου Πούτιν με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, όπου οι ρωσικές περιπολίες φτάνουν στο τελευταίο σημείου του διεθνούς αυτοκινητόδρομου.

Προηγουμένως, τα ρωσικά και τα τουρκικά στρατεύματα ήταν μπλοκαρισμένα μετά από τις επιθέσεις που δέχονταν από δυνάμεις τζιχαντιστών (Hayat Tahrir, Al-Sham) στα χωρία γύρω από τον αυτοκινητόδρομο M-4 στο Ιντλίμπ.

Παρά τις σποραδικές συγκρούσεις στη βορειοδυτική Συρία, η εκεχειρία που καθιερώθηκε από τον Ερντογάν και τον Πούτιν, πραγματοποιήθηκε κυρίως στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Ο λόγος για την παραπάνω εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν μεγάλη παρουσία Τούρκων και Ρώσων στρατιωτών.

Ενώ τόσο ο Συριακός Στρατός όσο τα αντίπαλα στρατεύματα συνεχίζουν να συσσωρεύουν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, φαίνεται, προς το παρών, ότι η κατάπαυση του πυρός ισχύει σε όλη την περιοχή του Ιντλίμπ.