Συρία: Προειδοποίηση του συριακού στρατού – Δεκάδες αντάρτες νεκροί

Τουλάχιστον 29 Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους έκανε λόγο για την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ατμέ, χωρίς όμως να αναφέρει ότι την ευθύνη για την επίθεση αναλαμβάνει η τζιχαντιστική οργάνωση.
Πάντως το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι από την έκρηξη που σημειώθηκε στο συνοριακό πέρασμα Ατμέ, στη συριακή πλευρά των συνόρων δυτικά του Χαλεπιού, τραυματίστηκαν περίπου 20 άνθρωποι.

Στόχος ήταν αντάρτες από διάφορα κινήματα οι οποίοι μάχονται κατά του ΙΚ με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού.
Οι αντάρτες χρησιμοποιούν το πέρασμα του Ατμέ για να μετακινούνται από την επαρχία Ιντλίμπ, μέσω της Τουρκίας, προς περιοχές που διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ, εξήγησε το Παρατηρητήριο. Κάτοικοι δήλωσαν επίσης ότι χρησιμοποιείται να την απομάκρυνση των τραυματιών.

Επιπλέον ο συριακός στρατός προειδοποίησε ότι όποιος παραμείνει στην πόλη του Χαλεπίου, μετά την ευκαιρία που δόθηκε σε όσους ήθελαν να το εγκαταλείψουν, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την “αναπόφευκτη μοίρα του.”

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ, τονίζεται ότι ο στρατός έχει αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπίου, ενώ διαθέτει αξιόπιστη πληροφόρηση για όλες τις θέσεις των ανταρτών, αλλά και τα σημεία που αποθηκεύουν τον οπλισμό τους.

Παράλληλα, παρότρυνε όλους να εγκαταλείψουν τον οπλισμό τους και να απομακρυνθούν από την πόλη.

Αργότερα χθες, ανακοινώθηκε από το συριακό στρατό, η μείωση των αεροπορικών επιδρομών, αλλά και του βομβαρδισμού ανταρτικών θέσεων στο ανατολικό Χαλέπι, προκειμένουν να μην επιδεινωθεί η κατάσταση ανθρωπιστικής καταστροφής, αλλά και να επιτραπεί σε όσους θέλουν να το εγκαταλείψουν, να αποχωρήσουν σε άλλες πιο ασφαλείς περιοχές.