Συρία: Πεθαίνουν και από το κρύο!

<< Δέσμιοι>> της αιματηρής στάσης που τηρούν οι αντάρτες στην Συρία  αλλά και του χιονιά είναι οι κάτοικοι μερικών πόλεων της Συρίας που λόγω του αποκλεισμού των οδών  δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν με πετρέλαιο και κινδυνεύουν από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει  μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής

Τουλάχιστον 15 Σύριοι που ζουν στους καταυλισμούς έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα από το κρύο.Το Γενικό Επαναστατικό Συμβούλιο υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει  επειδή ο  Άσαντ δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε πολλές περιοχές. Αντίθετα άλλες πηγές αναφέρουν ότι το το Γενικό Επαναστατικό Συμβούλιο αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα,όταν ανακοινώνει, μεταξύ άλλων, ότι στην Χομς που βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας, η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα λόγω της βαρυχειμωνιάς, ενώ στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο τω αντικαθεστωτικών οι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους παγώνοντας εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων.

Ανεξαρτήτως του που οφείλεται πάντως ο αποκλεισμός,  μάχη για τη ζωή δίνουν πάρα πολλοί  Σύριοι που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες σε καταυλισμούς στα βόρεια της χώρας ή σε πόλεις και χωρια, ενώ ζητήθηκε από την διεθνή κοινότητα να βοηθήσει άμεσα τον συριακό λαό που είναι αντιμέτωπος με το τσουχτερό κρύο.

Στην Παλαιστίνη  ο  υπουργός Γεωργίας κ. Velid Assaf ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκάλεσαν ζημιές  εκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα της γεωργίας.Ο  κ.Assaf σημείωσε ότι σε ορισμένες περιοχές ακόμα δεν μετρήθηκαν οι ζημιές αλλά πέρσι η ζημία ήταν ελάχιστη, αξίας 8,7 εκατομμυρίων δολαρίων.Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κ. Velid Assaf  είπε ότι λόγω χιονοθύελλας στα νότια της Δυτικής Όχθης υπάρχουν περισσότερες οικονομικές απώλειες όπου λόγω του χιονιού  έσπασαν πολλά δέντρα και καταστράφηκαν  θερμοκήπια.

Πέρασε βυτιοφόρο για Γαζα 

Εξάλλου στη Λωρίδα της Γάζας επαναλειτούργησε ο μοναδικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός. Αυτό έγινε εφικτό, αφού το Ισραήλ συμφώνησε να αφήσει να περάσει στο έδαφος της Γάζας ένα βυτιοφόρο με καύσιμα, πληρωμένο για τους Παλαιστίνιους από το Κατάρ.
Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας αντιμετωπίζουν ισχυρές πλημμύρες, που ξεκίνησαν εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, που διαρκούν εδώ και τέσσερις ημέρες. Σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν.
Ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στη Γάζα είχε κλείσει περίπου δύο μήνες πριν λόγω έλλειψης καυσίμων. Οι σημερινές προμήθειες καυσίμου θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία του σταθμού για 3 μήνες.