ΣΥΡΙΑ: Πεδίο αντιπαράθεσης αμερικανικής και ρωσικής τεχνολογίας – Προηγούνται οι Ρώσοι

Η πιθανή αμερικανική επίθεση στη Συρία θα είναι και μία αναμέτρηση της “δυτικής” ουσιαστικά αμερικανικής τεχνολογίας με την ρωσική -συνέχεια της Σοβιετικής- τεχνολογίας. Την πρώτη “μάχη” οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι τη κέρδισαν. 

Η επιτυχία στην οποία αναφέρονται τα ρωσικά ΜΜΕ έχει να κάνει με την εκτόξευση των δύο βαλλιστικών πυραύλων στις 3 Σεπτεμβρίου που εντοπίστηκαν από το ραντάρ της Αρμαβίρ.

Η ιστοσελίδα Η Ρωσία τώρα επισημαίνει ότι “η εκτόξευση ήταν μια πυραυλική δοκιμή του Ισραήλ και της Αμερικής.

Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί αρχικά ισχυρίζονταν ότι δεν διαθέτουν στοιχεία για κάποια εκτόξευση.

Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ παραδέχτηκε ότι εκτόξευση υπήρξε και έγινε στα πλαίσια δοκιμών του βελτιωμένου πυραύλου-στόχου τύπου Ankor, στη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκε επίσης «έλεγχος των στοιχείων του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Hetz-2».

Στις δοκιμές συμμετείχαν Αμερικανοί, όπως επιβεβαίωσε αργότερα και το Πεντάγωνο. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζορτζ Λιτλ τόνισε ότι η δοκιμή ήταν προσχεδιασμένη και πραγματοποιήθηκε με την τεχνική υποστήριξη του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί υποθέτουν ότι με την εκτόξευση αυτή το Ισραήλ και οι ΗΠΑ δοκίμασαν τόσο την ετοιμότητα των συριακών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας όσο και την αντίδραση των χωρών εκείνων που βοηθούν τη Συρία”.