Συρία: Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ζητούν από τις ΗΠΑ να στείλουν «ισχυρότερη» προειδοποίηση προς την Άγκυρα

Ο επικεφαλής των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων δήλωσε σήμερα πως εξακολουθεί να φοβάται μια τουρκική χερσαία εισβολή στη Βόρεια Συρία, παρά τις αμερικανικές διαβεβαιώσεις και έχει ζητήσει από την Ουάσινγκτον να στείλει ένα «ισχυρότερο» μήνυμα, αφού είδε τις άνευ προηγουμένου τουρκικές ενισχύσεις στα σύνορα.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο Reuters από τη Συρία, ο αρχηγός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαζλούμ Αμπντί δήλωσε επίσης πως δεν θα βασιστεί στη σχετικά «αδύναμη» συριακή αντιαεροπορική άμυνα, αφού είχε προηγουμένως δηλώσει πως ελπίζει ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα θα βοηθήσει τις δυνάμεις του να αμυνθούν εναντίον των αεροπορικών επιδρομών της Άγκυρας.

Από την μεριά του ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία «δεν θα πάρει άδεια από κανέναν» για να διεξάγει επιχειρίσεις υπέρ της ασφάλειας της χώρας στα νότια σύνορά της.

«Δεν χρειάζεται να λάβουμε άδεια από κανέναν για να κάνουμε βήματα που αφορούν την ασφάλεια της πατρίδας μας και του λαού μας και δεν θα λογοδοτήσουμε σε κανέναν», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις ΗΠΑ και τη Ρωσία που καλούν την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε επιχείρηση στη Συρία και να μην οξύνει τις εντάσεις στην περιοχή.

Τόνισε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να αναγκάσει την Τουρκία σε οποιαδήποτε θέση ενάντια στα δικά της συμφέροντα σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο μέσω «κενών απειλών».

«Δεν χρειάζεται να ανεχόμαστε την υποκρισία εκείνων που υποστηρίζουν τις εγγεγραμμένες τρομοκρατικές ομάδες με παιχνίδια αλλαγής ονομάτων», είπε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters