Συρία: Οι Ειδικές Δυνάμεις της Ουκρανίας (HUR) έπληξαν μια βάση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών [vid]

Ειδικές δυνάμεις από την ομάδα Khimik της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR) επιτέθηκαν σε ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, όπως αποκαλύπτει το Kyiv Post, επικαλούμενο πηγή από την υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού στρατού.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα νοτιοανατολικά προάστια στο Χαλέπι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η βάση που στόχευσαν οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις χρησιμοποιείται από τις ρωσικές δυνάμεις για την κατασκευή και τη δοκιμή UAV, καθώς και για την παραγωγή «καμουφλαρισμένων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών», των οποίων οι κεφαλές ήταν αποθηκευμένες στο σημείο.

Στο αποκλειστικό βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Kyiv Post, φαίνεται μια σημαία της HUR στη ρωσική βάση, ενώ λίγο αργότερα σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη.

Σύμφωνα με πηγές της Kyiv Post στην ειδική υπηρεσία, η ομάδα Khimik πραγματοποίησε ένα ακόμη σύνθετο χτύπημα στις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία στα τέλη Ιουλίου 2024. Αυτή τη φορά, στόχος της επίθεσης ήταν ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός στο αεροδρόμιο Kuweires, που βρίσκεται ανατολικά του Χαλεπίου.

Τον Μάιο του 2023, ο αρχηγός της HUR, Κιρίλο Μπουντάνοφ, υποσχέθηκε να «καταστρέψει τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου οπουδήποτε στον κόσμο κι αν βρίσκονται».

Εκτός από τη Συρία, οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις μάχονται και κατά των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner στο Σουδάν και σε άλλες χώρες της αφρικανικής ηπείρου.

Πηγή: Kyiv Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters