Συρία: Ο συριακός στρατός αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους χρησιμοποιώντας ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα

Οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν τη βάση τους στη Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι τέσσερα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν συνολικά τέσσερις πυραύλους πλεύσης και 16 τηλεκατευθυνόμενες βόμβες εναντίον μιας εγκατάστασης στην πόλη Μασιάφ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Ο συριακός στρατός, χρησιμοποιώντας ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, κατέρριψε δύο από τους πυραύλους και επτά βόμβες, πρόσθεσε το Tass, που επικαλείται ως πηγή του έναν υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματικό. Η επίθεση αυτή σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις ανάμεσα στις ισραηλινές και αμερικανικές δυνάμεις, με τις κυβερνητικές δυνάμεις τις Συρίας και φιλοϊρανούς μαχητές. Οι αμερικανικές δυνάμεις και οι φιλοϊρανικές οργανώσεις ανταλλάσσουν πυρά στην περιοχή αυτή για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Την Τρίτη, οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι βομβάρδισαν βάσεις των φιλοϊρανών μαχητών στην ανατολική Συρία. Ο στόχος ήταν εννέα καταφύγια που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες πυρομαχικών.

Το βράδυ της Τετάρτης ο αμερικανικός στρατός ανέφερε ότι εξαπέλυσε μια νέα επίθεση αντιποίνων κατά τη διάρκεια της οποίας καταστράφηκαν τρία οχήματα και εξοπλισμός που χρησίμευε για την εκτόξευση ρουκετών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters