Συρία: Καταρρίφθηκε drone που είχε στόχο τις αμερικανικές δυνάμεις στη βάση Αλ-Τανφ

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύθηκε σήμερα το πρωί κατά των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων στην βάση Αλ-Τανφ στη Συρία καταρρίφθηκε πριν πλήξει το στόχο του, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές στην υποδομή, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος του στρατού.

Οι φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές έχουν εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις επιθέσεις τους σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία και το Ιράκ ως απάντηση στην ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στο Λονδίνο μετέδωσε σήμερα ότι οι υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 23 επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στην Συρία από τις 19 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ λέει ότι έγιναν τουλάχιστον 20 επιθέσεις στο Ιράκ και τουλάχιστον 18 στην Συρία από τις 17 Οκτωβρίου.

Επίθεση τζιχαντιστών σε φιλοκυβερνητικές δυνάμεις

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές της εναντίον φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην αχανή έρημο της επαρχίας Αλ Ρασάφα στην κεντρική Συρία.

Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση «σε δύο κτίρια του συριακού στρατού και των δυνάμεων εθνικής άμυνας», μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που πρόσκειται στην Δαμασκό, ανέφερε η ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Amaq.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 34 νεκροί ήταν ο απολογισμός της συγκεκριμένης επίθεσης, η οποία ήταν μια από τις πιο φονικές που έχουν σημειωθεί από τις αρχές του έτους.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τον τελευταίο καιρό τις επιθέσεις του στη Συρία, χρησιμοποιώντας ως ορμητήρια περιοχές της ερήμου όπου έχουν βρει καταφύγιο οι μαχητές του μετά την κατάρρευση του «χαλιφάτου» του το 2019.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου