ΣΥΡΙΑ: Και η Γερμανία βοήθησε τον Άσαντ να έχει χημικά

Στη Γερμανία ξέσπασε μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο. Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι πριν από δύο χρόνια, έστειλε στη Συρία ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή χημικών όπλων. Για τις λεπτομέρειες αυτού του σκανδάλου διηγήθηκε στη << Φωνή της Ρωσίας>> ο κ. Μανουέλ Όκσενραϊτερ (Manuel Ochsenreiter), αρχισυντάκτης του εθνικο-συντηρητικού γερμανικού περιοδικού Zuerst.

Το Βερολίνο έστειλε στη Συρία συνολικά περίπου 360 τόνους χημικών ουσιών. Αυτό ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών της Γερμανίας. Μέχρι το 2011, δηλαδή πριν το ξέσπασμα της κρίσης στη Συρία, η χώρα αυτή θεωρούταν συνηθισμένος εμπορικός εταίρος. Τον Ιούνιο του 2010, επισκέφτηκε τη Συρία μια αντιπροσωπεία Γερμανών επιχειρηματιών, η οποία αποκατέστησε επαφές με τοπικές επιχειρήσεις,  είπε ο κ. Μανουέλ Όκσενραϊτερ:

<< Τότε κανένας δεν μιλούσε ούτε για την «άγρια δικτατορία» ή «δικτάτορα», ούτε και για το ότι δεν μπορούμε να οικοδομούμε επιχειρηματικές σχέσεις με τη χώρα αυτή. Όλα γύρισαν ανάποδα σε μια νύχτα, όταν τον Μάρτιο του 2011, η γερμανική εξωτερική πολιτική άλλαξε τη στάση της απέναντι στη Συρία.
Η ιστορία για την εξαγωγή χημικών ουσιών στη Συρία είναι ιστορία κανονικών επιχειρηματικών σχέσεων που μετατράπηκαν σε υποκρισία. Η Γερμανία είναι έθνος των εξαγωγών. Ζούμε από τις εξαγωγές μας. Είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα εξαγωγικά έθνη σε όλο τον κόσμο και, φυσικά, έχουμε εμπορικές σχέσεις με πολλές χώρες>>.

 
Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία τη γνωστή περίοδο ενέκρινε την εξαγωγή χημικών ουσιών στη Συρία, σήμερα επικρίνει τις ενέργειες αυτές με τέτοια δύναμη, λες και γίνεται λόγος για την προμήθεια έτοιμων χημικών όπλων. Σ΄αυτό το φόντο φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι σχεδόν σε κανένα δεν προκαλούν αγανάκτηση και οργή οι στρατιωτικές συμβάσεις της Γερμανίας και του Ισραήλ,  παρατήρησε ο Μανουέλ Όκσενραϊτερ.
<< Δεν συζητούμε στη Γερμανία άλλα πράγματα, π.χ., την εξαγωγή των υπερσύγχρονων υποβρυχίων μάχης στο Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει 200 πυρηνικές κεφαλές. Μάλιστα, δεν ξέρουμε πού βρίσκονται και πόσο επικίνδυνες είναι. Τα υποβρύχια δε αυτά είναι ικανά να εκτοξεύουν τέτοια βλήματα. Είναι καθαρή υποκρισία που στοιχίζει 175.000 ευρώ>>.

Αυτή η κατάσταση, κατά τη γνώμη του Μανουέλ Όκσενραϊτερ, οφείλεται στην μη ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Γερμανίας. Αντί να δρα προς το συμφέρον του γερμανικού λαού, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, – τόνισε καταλήγοντας ο Γερμανός δημοσιογράφος.

 
ΠΗΓΗ : Φωνή της Ρωσίας. Αρθρο  του Αρτιόμ Κόμπζεφ 

Διαβάστε ακόμη:

ΣΥΡΙΑ: Έναρξη καταστροφής του χημικού οπλοστασίου

Ελληνική εμπλοκή στην καταστροφή χημικών της Συρίας;

Άχρηστο το συριακό οπλοστάσιο χημικών

Στριμώχνεται η Τουρκία για τα χημικά της Συρίας