Συρία: Ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό, κοντά στην πρεσβεία του Ιράν – Βομβαρδισμοί και στη Βηρυτό [vids]

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Η αντιαεροπορική άμυνα στη Συρία εντόπισε «εχθρικούς» στόχους κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA έκανε λόγο για πλήγμα σε μια πολυκατοικία της Δαμασκού, λίγα μέτρα μακριά από την πρεσβεία του Ιράν, στην περιοχή Μεζά που υπάρχη μεγάλη παρουσία Ιρανών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος απολογισμός μιλά για 4 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, ωστόσο ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί καθώς πολλοί μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

Στόχος της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Δαμασκό ήταν ένας ανώτατος αξιωματούχος της Μονάδας 4400 της Χεζμπολάχ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την μεταφορά όπλων από το Ιράν, σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Σε αντίθεση με τις επιθέσεις στη Βηρυτό, όπου ο ισραηλινός στρατός δίνει σχεδόν κάθε φορά εντολές εκκένωσης πριν επιτεθεί, στη Συρία δεν υπήρχε κάποια προειδοποίηση, καθώς πιθανότατα ήθελε να «αιφνιδιάσει» τους υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη Δαμασκό.

Την ίδια ώρα, ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού εξέδωσε νέες εντολές εκκένωσης για τη συνοικία Νταχίγιε, γνωστό προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές σε κτίρια της Χεζμπολάχ κάθε βράδυ τις τελευταίες ημέρες, στοχεύοντας κέντρα διοίκησης και αποθήκες όπλων της λιβανικής οργάνωσης.

Φωτογραφία αρχείου Reuters