Συρία για απειλές Ερντογάν: Ζει στον κόσμο του!

Άκρως ειρωνική ήταν η απάντηση που έδωσε η Συρία στον Ερντογάν και στις απειλές του ότι θα πλήττει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όπου τις συναντά στη βόρεια Συρία, αν πληγεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης, αλλά και τον ισχυρισμό πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πέραν των τουρκικών θέσεων παρατήρησης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων στη Συρία, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση που αναφέρει:

«Οι κούφιες δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του τουρκικού καθεστώτος, μπορούν να προέλθουν μόνο από ένα άτομο που είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν είχε αναφέρει πως «Αν υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός στρατιώτη μας σε θέση παρατήρησης ή αλλού, δηλώνω από εδώ ότι θα πλήττουμε τις δυνάμεις του καθεστώτος παντού από σήμερα, ανεξάρτητα από τα σύνορα της Ιντλίμπ ή τις προβλέψεις της συμφωνίας του Σότσι».

«Θα το πράξουμε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απαραίτητα μέσα, στον αέρα ή στο έδαφος, χωρίς να διστάσουμε, χωρίς να επιτρέψουμε οποιαδήποτε χρονοτριβή».

«Τα αεροπλάνα που πλήττουν τους άμαχους πληθυσμούς στην Ιντλίμπ δεν θα μπορούν πλέον να επιχειρούν με ησυχία όπως πριν», είχε υποστηρίξει επίσης ο Ερντογάν.