Συρία: Ένας στρατιώτης νεκρός και τρεις τραυματίες από αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πλήγματα του Ισραήλ σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και συγκροτήματα κατοικιών στην περιοχή της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα ο συριακός στρατός.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι αναχαίτισαν δύο συριακά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) βόρεια της πόλης Εϊλάτ. Σε αντίποινα, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν κτίριο διοίκησης του συριακού στρατού και άλλες υποδομές, μεταδίδει η εφημερίδα The Jerusalem Post.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη Συρία από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική του χώρα, πριν από 13 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.

Κλιμάκωσε τις επιθέσεις μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς, με αποκορύφωμα το αποδιδόμενο στο Ισραήλ πλήγμα της 1ης Απριλίου στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, που στοίχισε τη ζωή σε υψηλόβαθμους ιρανούς αξιωματικούς.

Η Τεχεράνη απάντησε στις 13 Απριλίου εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου αεροπορική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, εγείροντας φόβους για γενίκευση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει κατά περίπτωση τα πλήγματα στη Συρία, αλλά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, το οποίο υποστηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, να ενισχύσει την παρουσία του στη γειτονική χώρα.

Με πληροφορίες από: The Jerusalem Post / ΑΠΕ – ΜΠΕ | Φωτογραφία αρχείου Reuters