Συντριβή μαχητικού KF-5Ε στη Νότια Κορέα – Νεκρός ο πιλότος

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας (ROKAF) πριν από μερικές ώρες, καθώς σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ένα μαχητικό τύπου KF-5E (η εγχώρια έκδοση του αμερικανικού μαχητικού F-5E, γνωστό και ως Tiger II) συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Βάσει των πληροφοριών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, ο άτυχος πιλότος, με τον βαθμό του Επισμηναγού, έχασε τη ζωή του ακαριαία στο αεροπορικό δυστύχημα, που έλαβε χώρα σε ορεινή περιοχή, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας Σεούλ.

Η ROKAF εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «αμέσως μετά την απογείωση του αεροσκάφους άναψαν οι ενδείξεις για φωτιά στον κινητήρα» και στη συνέχεια το μαχητικό «πήρε καθοδική πορεία, έχασε υψόμετρο και τελικά συνετρίβη στο έδαφος. Ο πιλότος προσπάθησε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, αλλά δεν τα κατάφερε».

Η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα διενεργήσει έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες, υπό τις οποίες έλαβε χώρα το απρόσμενο αυτό δυστύχημα. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη κιόλας εβδομάδα, σημειώθηκε αεροπορικό ατύχημα, με ένα stealth μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35A, που ανάγκασε τη ROKAF να δώσει εντολή καθήλωσης του στόλου αεροσκαφών.

Με πληροφορίες από: Yonhap / koreaherald | Φωτογραφία Twitter