Συντριβή AT-3: «Τρίτωσε το κακό» στην Ταϊβάν – Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ταϊβάν σκοτώθηκε, σήμερα Τρίτη, σε συντριβή με ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου AT-3.

Το αεροσκάφος κατασκευής της Ταϊβάν, το οποίο πετούσε σόλο από τον υπολοχαγό Hsu Ta-Chun, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του σε εκπαιδευτική άσκηση και συνετρίβη στη νότια πόλη Kaohsiung, δήλωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν.

Η συντριβή του AT-3 είναι το τρίτο τέτοιο ατύχημα μέχρι στιγμής το 2022. Τον Μάρτιο, ένα ταϊβανέζικο μαχητικό αεροσκάφος Mirage έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας αποστολής τυπικής εκπαίδευσης μάχης. Τον Ιανουάριο, ένα ταϊβανέζικο F-16 συνετρίβη στη θάλασσα κατά τη διάρκεια άσκησης, σκοτώνοντας τον πιλότο.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν ανέστειλε όλες τις πτήσεις για εκπαιδευτικές αποστολές μετά τη συντριβή του AT-3.

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Huang Chih-wei δήλωσε ότι το αεροσκάφος είχε συμπληρώσει περισσότερες από 6000 ώρες πτήσης και ήταν σε καλή κατάσταση λειτουργίας χωρίς σημαντικά προβλήματα συντήρησης.

Η συντριβή σημειώθηκε μια ημέρα αφότου η Κίνα έστειλε 30 στρατιωτικά αεροσκάφη στη Ζώνη Αεράμυνας της Ταϊβάν, τη μεγαλύτερη «εισβολή της» από τον Ιανουάριο.

Με πληροφορίες από: UPI / Φωτογραφία Twitter