Τα συντρίμμια του αμερικανικού ιπτάμενου τάνκερ-Φωτογραφίες

Τα πτώματα των δυο εκ των τριών πιλότων βρέθηκαν στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου εναέριου ανεφοδιασμού  KC-135 των  ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Κιργιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Δημοκρατίας της Κιργισίας.Αρχικά υπήρξε μια αμυδρή ελπίδα μήπως τα μέλη του πληρώματος είχαν γλυτώσει.
 Στο σημείο της συντριβής συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου μέλους του πληρώματος και για τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους.Τα πτώματα των δύο πιλότων θα παραδοθούν στους Αμερικανούς.Στην έρευνα συμμετέχουν 40 διασώστες.Εκπρόσωποι του αμερικανικού Κέντρου Μεταφορών  διεξάγουν τη δική τους έρευνα. 
Στο μεταξύ τις συνθήκες συντριβής του αμερικανικού αεροσκάφους  KC-135 πρόκειται να διερευνήσει Διερευνητική Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών του Κιργιστάν.
Οι ανακριτές έχουν ήδη ασκήσει ποινική δίωξη, αλλά δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό σύμφωνα με ποιο άρθρο δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Interfax σήμερα Σάββατο. Χθές πάντως αξιωματούχοι της ασφάλειας της Κιργιζίας είχαν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει ποινική  δίωξη και με την υπόθεση θα ασχοληθεί ειδική επιτροπή υπό την κυβέρνηση.που θα μελετήσει όλες τις αιτίες για το δυστύχημα.«Η συντριβή του ιπτάμενου τάνκερ  που ανήκουν στο διαμετακομιστικό κέντρο των ΗΠΑ θα πρέπει να διερευνηθεί από την πλευρά της Κιργιζίας, διότι συνέβη σε εναέριο χώρο μας και στο έδαφος του Κιργιστάν,» είπε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής  για την διερεύνηση  των  αιτιών κ.  Kalykbek Sultanov.και πρόσθεσε ότι οι αμερικανοί θα διερευνήσουν το τεχνικό μέρος. «Αν χρειαστεί να είναι αμερικανοί εμπειρογνώμονες θα πρέπει να συμμετέχουν στις προσπάθειες της πλευρά της Κιργιζίας» σημείωσε.»Είναι πρόωρο να μιλάμε για οποιαδήποτε θεωρίες ή τις αιτίες για τη συντριβή. Εμείς δεν θα κάνουμε εικασίες. Η Επιτροπή χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα για να εντοπίσει τα αίτια», πρόσθεσε.
Ο κ. Sultanov είπε ότι η συντριβή συνέβη περίπου 98 χιλιόμετρα μακριά από το Μπισκέκ. Το αεροσκάφος  εξερράγη σε υψόμετρο 6.606 μέτρων.»Πετούσε στο Αφγανιστάν και ήταν φορτωμένο με 60 τόνους κηροζίνης, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων  διασκορπιστηκαν  ή κάηκαν στον αέρα και μόνο ένα μικρό μέρος τους έφτασε τη γη όπου προφανώς μόνο τα καύσιμα από τις δικές του δεξαμενές κάηκαν », είπε.

  Το αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135 του Κέντρου Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο «Μανάς» στο Μπισκέκ, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση στις 3 Μαΐου σε ορεινή κοιλάδα στην περιοχή Πανφίλοφ, της περιφέρειας Τσούι του Κιργιστάν, στα σύνορα με το Καζαχστάν.