Σύρος ΥΠΕΞ: Τα Λευκά Κράνη απήγαγαν παιδιά για να σκηνοθετήσουν επίθεση με χημικά

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουάλεμ, κατήγγειλε ότι η οργάνωση Λευκά Κράνη έχει απαγάγει 44 παιδιά για να σκηνοθετήσει δήθεν επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ουαλίντ Μουάλεμ, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα, στο πλαίσιο διακυβερνητικών επιτροπών Συρίας — Ρωσίας.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει τη συνεισφορά της σε αυτά τα καθήκοντα (την ανοικοδόμηση της Συρίας και την επίλυση του θέματος με την επιστροφή των προσφύγων)», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη χρήση της ζώνης αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ από τρομοκράτες της αλ Νούσρα.

«Είναι απαράδεκτο ότι οι τρομοκράτες που οχυρώθηκαν εκεί, κυρίως από το Μέτωπο Νούσρα (τρομοκρατική ομάδα απαγορευμένη στη Ρωσία), προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη ζώνη αποκλιμάκωσης για να προετοιμάσουν επιθέσεις σε θέσεις του συριακού στρατού και ακόμη και για προσπάθειες να επιτεθούν στη ρωσική στρατιωτική βάση στο Χμέιμιμ χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Μόσχα έχει προειδοποιήσει τη Δύση να μην παίζει με τη φωτιά προσπαθώντας να δημιουργήσει προβοκάτσιες στην περιοχή Ιντλίμπ. «Μια άλλη προβοκάτσια από τη Δύση προετοιμάζεται με σκοπό να επιχειρήσει να εμποδίσει την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Ιντλίμπ», επισήμανε ο Ρώσος υπουργός.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουάλεμ, αποκάλυψε ότι η οργάνωση Λευκά Κράνη έχει απαγάγει 44 παιδιά στο Ιντλίμπ για να χρησιμοποιήσει στη σκηνοθεσία χημικής επίθεσης.

«Πίσω από τη δημιουργία της ψευδο-οργάνωσης Λευκά Κράνη βρίσκονται βρετανικές ειδικές υπηρεσίες: τους χρηματοδοτούν, τους καθοδηγούν. Βρίσκονταν πίσω από την οργάνωση αυτών των κατασκευασμένων σεναρίων για τη χρήση χημικών όπλων και τώρα προετοιμάζουν μια τέτοια εξέλιξη της κατάστασης με τη χρήση χημικών όπλων στο Ιντλίμπ», δήλωσε ο Ουαλίντ Μουάλεμ.

Τόνισε, επίσης, ότι δεν υφίσταται ανάγκη για τον στρατό της Συρίας να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, τονίζοντας ότι δεν κατέχει τέτοια όπλα.

Πηγή: Sputnik