SU-35: Όλα τα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας στον αέρα [pic]

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε μαζικές ασκήσεις τακτικών πτήσεων με τα μαχητικά του στόλου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας σε δύο περιοχές της Άπω Ανατολής. Στην άσκηση παίρνουν μέρος  30 μαχητικά αεροσκάφη όλων των ειδών, Su-35 S, Su-34, Su-24M2, MiG-31, Su-30SM και Su-25SM δίνουν το παρόν.

Η άσκηση θα προετοιμάζει τους Ρώσους πιλότους για πραγματικούς βομβαρδισμούς, ανέφερε την Τετάρτη η υπηρεσία Τύπου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

«Τα πληρώματα των αεροσκαφών Su-35S, Su-34, Su-24M2, MiG-31, Su-30SM και Su-25SM των αεροπορικών βάσεων των περιοχών Khabarovsky και Primorsky θα εκτελέσουν μαζικές ασκήσεις εναέριων βομβαρδισμών. Είναι μία από της μεγαλύτερες εναέριες ασκήσεις που σχεδιάσαμε ποτέ, μέχρι και 30 αεροσκάφη θα συμμετέχουν», ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος της Ανατολικής Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της ενεργούς φάσης των ασκήσεων, τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην εκτέλεση βομβαρδιστικών αποστολών, πετώντας σε σχηματισμό και έχοντας ως στόχο μια προκαθορισμένη περιοχή. Το στάδιο της πυροδότησης θα είναι το τελευταίο πριν την ολοκλήρωση της άσκησης.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται, από τον ρωσικό στρατό, στην εφαρμογή νέων τακτικών μεθόδων που βασίζονται στην εμπειρία που αποκτήθηκε από τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στη Συρία. Οι πιλότοι θα «ανοίξουν πυρ» σε στόχους που προσομοιώνουν ομάδες ανθρώπινου δυναμικού, οχυρωματικές δομές και διάφορες «εχθρικές» εγκαταστάσεις.

Πηγή: TASS