Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ποιος θα είναι ο αγοραστής των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Ωστόσο η συγκεκριμένη εξαγωγική έκδοση φέρεται να κωδικοποιείται ως Su-35DZ και ως εκ τούτου ο αγοραστής είναι κατά πάσα πιθανότητα η Αλγερία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλγερία είναι ήδη χρήστης αεροσκαφών Su-30MKA. Τα αεροσκάφη αυτά είχαν παραγγελθεί στην θέση άλλων αεροσκαφών MiG-29SMT που ήταν η αρχική παραγγελία.
Ωστόσο η αλγερινή Αεροπορία θεώρησε απαράδεκτα χαμηλή την ποιότητα κατασκευής στα συγκεκριμένα αεροσκάφη και τα επέστρεψε πίσω. Στην θέση τους παρέλαβε τα Su-3MKA ενώ τα εν λόγω MiG-29 απορροφήθηκαν τελικά από την ρωσική Αεροπορία.
Τον Νοέμβριο του 2015 υπογράφηκε το πρώτο συμβόλαιο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για την προμήθεια 24 Su-35. Ένα δεύτερο συμβόλαιο υπογράφηκε φέτος για έντεκα αεροσκάφη Su-35 που θα παραδοθούν στην Ινδονησία.
Πρώτος χρήστης του Su-35 ήταν η ίδια η ρωσική Αεροπορία, αν και μέχρι στιγμής έχει παραγγείλει έναν μικρό σχετικά αριθμό 48 μαχητικών, σε σχέση με τον αριθμό πεπαλαιωμένων αεροσκαφών που χρειάζονται αντικατάσταση.
Το εν λόγω αεροσκάφος αυτήν την στιγμή είναι ότι πιο ισχυρό και σύγχρονο έχει να προσφέρει η ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία.
Επίσης η γραμμή παραγωγής του βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία συνεπώς τυχόν παραγγελίες μπορούν να ικανοποιηθούν σε σχετικά μικρό διάστημα.
Πηγή: Πτήση και Διάστημα