SU-35 αγοράζει η Ινδονησία

Η Τζακάρτα αποφάσισε να αγοράσει τα νέα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη Su-35 και συζητά την δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης στην Ινδονησία, ανακοίνωσε την Κυριακή ο επικεφαλής του διεθνούς τμήματος συνεργασίας της Ρωσίας, Rostec.

Η Τζακάρτα έχει συζητήσει την αγορά των Su-35s που θα αντικαταστήσουν τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη Northrop F-5 Tiger II. Τον Σεπτέμβριο, ο Υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας Ryamizard Ryacudu είπε ότι η απόφαση της αγοράς έχει ληφθεί. Ωστόσο λίγο μετά, συνεργάτες του Υπουργού Άμυνας της Ινδονησίας αρνήθηκαν ότι η απόφαση αυτή είναι τελική και ότι η Ινδονησία συμμετείχε σε άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το θέμα.

“Η Ινδονησία αποφάσισε σχετικά με την επιλογή της”, είπε ο Viktor Kladov στο Novosti, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την παραγγελία των Su-35 απο την Τζακάρτα.
Πρόσθεσε ότι η Ινδονησία δεν ενδιαφέρεται μόνο για την αγορά αεροσκάφων, αλλά και για την δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης για αυτά στην επικράτειά τους.

Το αεροσκάφος Su-35( το ΝΑΤΟ το ονομάζει Flanker-E) είναι μια προηγμένη εκδοχή του Su-27, Ήταν το πρώτο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε  ξένο κοινό το 2013 στο Air Show στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ: sputniknews.com