Su-34: Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ακόμη ένα ρωσικό βομβαρδιστικό στο Κουρσκ [vid]

Άλλο ένα ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό Sukhoi Su-34 φαίνεται πως κατέστρεψαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Την ανακοίνωση για την «εξουδετέρωση» του δικινητήριου υπερηχητικού Su-34 έκανε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ίδιο το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Εδώ η ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter):

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάρριψη του Su-34 έγινε στην περιφέρεια του Κουρσκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων, μετά την εισβολή της 6ης Αυγούστου.

Λίγες ώρες νωρίτερα από την επίσημη ανακοίνωση του Ουκρανικού υπουργείο Άμυνας, υπήρχαν αναφορές σε ειδησεογραφικά δίκτυα – όπως το Visegrad 24 – πως ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας έπληξαν 3 ρωσικές στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις:

– την Μπαλτιμόρ στο Βορονέζ
– την Μπορισογκλέμπσκ, επίσης στο Βορονέζ και
– την Σαβασλέικα κοντά στο Νοβγκορόντ.

Αυτά τα αεροδρόμια φιλοξενούν αεροσκάφη Su-34 & Su-27.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 117 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις τακτικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από την Ουκρανία με στόχο αρκετές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων αυτή του Κουρσκ.

Οι πύραυλοι και 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, ανέφερε το υπουργείο μέσω της πλατφόρμας Telegram, ενώ 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Βορονέζ, μεταξύ άλλων.