Su-25: Ρωσικό μαχητικό χτυπήθηκε από MANPADS των Ουκρανών και…σώθηκε [vids]

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δημοσίευσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το οποίο δείχνει ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-25, το οποίο φαίνεται πως δέχθηκε πλήγμα από φορητό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυναςκαι κατάφερε να επιζήσει, σε αντίθεση με αρκετά αεροσκάφη ίδιου τύπου που διαλύθηκαν εντελώς και έγιναν συντρίμμια» από τα ουκρανικά πυρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ρώσων στο Telegram, δύο μαχητικά αεροσκάφη είχαν αναπτυχθεί σε συγκεκριμένο πεδίο επιχειρήσεων στην Ουκρανία, όταν το ένα από τα δύο μαχητικά δέχθηκε πλήγμα από ουκρανικό MANPADS, με τον πιλότο να κλείνει τον κινητήρα που χτυπήθηκε, δίχως να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

Την ίδια στιγμή, ο πιλότος του δεύτερου Su-25, Αντισμήναρχος Denis Litvinov, αντιλήφθηκε την κατάσταση και «κάλυψε» τον συνάδελφό του μέχρι και την διαδικασία προσγείωσης, με αποτέλεσμα να προταθούν για βράβευση από το κράτος, λόγω των δεξιοτήτων και των σωτήριων αντανακλαστικών που επέδιεξαν κατά την διάρκεια της αποστολής τους. Στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν από τον επίσημο λογαριασμό του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας φαίνεται η κατάσταση του Su-25, ενώ την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι μέχρι και σήμερα έχουν καταρρίψει συνολικά 77 αεροσκάφη.