Su-24M: Ουκρανικό μαχητικό «χτυπήθηκε» από ρωσικό αντιαεροπορικό πύραυλο [vid]

Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να έχει καταγράψει την κατάρριψη ενός ουκρανικού μαχητικού Su-24M από έναν ρωσικό πύραυλο στο νότιο μέτωπο στην Ουκρανία. 

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις σε όλο το μήκος της γραμμής του μετώπου, ένα βίντεο δείχνει την κατάρριψη ενός ουκρανικού μαχητικού από έναν ρωσικό αντιαεροπορικό πύραλο εδάφους-αέρους. Δεν είναι γνωστή η ακριβής τοποθεσία, αλλά πιστεύεται ότι καταρρίφθηκε κατά την διάρκεια των μαχών στη νότια Ουκρανία.

Στα πλάνα φαίνεται πως το ουκρανικό Su-24M έχει ήδη χτυπηθεί από τον ρωσικό πύραυλο και έχει τυλιχτεί στι φλόγες πριν ακόμα πέσει. Το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να εκτοξευθεί πριν τη συντριβή, αλλά δεν είναι γνωστό αν είναι σώο.

Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν ακόμα περισσότερα πυρά προς το αεροσκάφος, παρ’όλο που έχει ήδη χτυπηθεί.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις αντεπίθεσης στη νότια Ουκρανία, προκαλώντας σοβαρά πλήγματα στον ρωσικό στρατό. Στο βορειοανατολικό μέτωπο, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά περικυκλώσει τις ρωσικές δυνάμεις στην στρατηγική πόλη Λίμαν, ενώ συνεχίζει να ανακαταλαμβάνει εδάφη που υπόκεινται προς τον παρόν υπό ρωσικό έλεγχο.