Στον Πειραιά το αντιτορπιλικό USS Laboon – ΒΙΝΤΕΟ

Στον Πειραιά βρίσκεται ελλιμενισμένο απο την Κυριακή το πρωί το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Laboon DDG58.

To  USS Laboon ειναι ένα απο τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το αεροπλανοφόρο George H. W. Bush το οποίο θα βρίσκεται στη Σούδα απο τις 6 Φεβρουαρίου. Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού, USS George H.W. Bush (CVN-77) το οποίο υποστηρίζει επιχειρήσεις του 5ου και 6ου Στόλου στη Μεσόγειο αναμένεται να καταπλεύσει τις 6 Φεβρουαρίου..

Το Laboon πέρασε τους τελευταίους πέντε μήνες να διεξάγει εντατικές ασκήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την ανάπτυξη του στη Μεσόγειο. Αυτη η προετοιμασία σημαινει οτι το Laboon και ο στόλος του GHWBCSG είναι σε θέση να εκτελέσουν πολλαπλές αποστολές ανά την υφήλιο. Η ανάπτυξη είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης περιστροφής των δυνάμεων των ΗΠΑ που υποστηρίζει λειτουργίες ασφάλειας στη θάλασσα και σε διεθνή ύδατα σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα μάχης GHWBCSG αποτελείται από το προσωπικό της CSG-2, το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush (CVN 77), εννέα Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, το προσωπικό της Αεροπορικής Πτέρυγας Αεροπλανοφόρου Carrier Air Wing (CVW) 8, τη Μοίρα καταδρομικών (DESRON- 22) που αποτελείται από τα αντιτορπιλικά USS Laboon και το USS Truxtun (DDG 103), και τα καταδρομικά USS Philippine Sea (CG 58) και USS Hue City (CG 66).

Παρακάτω λίγο πριν την ανάπτυξη του στη Μεσόγειο

Κατά την άφιξη τοου στον Πειραιά την Κυριακή

pireaspiraeus.com

Το εν λόγω αντιτορπιλικό είναι απο τα πρώτα κλάσης Arleigh Burke που ναυπηγήθηκαν, με το συγκεκριμένο να έχει κατασκευαστεί το 1993 στα Bath Iron Works και να αποτελεί μέρος του στόλου απο το 1995. Έχει πάρει το ονομα του απο τον αξιωματικό-ιερέα John F. Laboon που πήρε μέρος τόσο στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και το πόλεμο του Βιετνάμ.

Έχει μήκος 154 μέτρα ,πλάτος 20 και βύθισμα 9.4 . Έχει 4 τουρμπίνες General Electric LM 2500-30 συνολικής ισχύος 100.000 ιππων που του δίνουν δυνατότητα να πλέει με ταχύτητα πάνω απο 30 κόμβους.Το πληρωμα του αποτελείται απο 280 αξιωματικούς και υπαξιωματικους.

Με πληροφορίες απο pireaspireas.com και US Navy