Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο – Σε τέλμα οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτυγχάνει και οι ρωσικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια του Ντονμπάς βρίσκονται σε τέλμα, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι η Ουκρανία «μπορεί να κερδίσει» τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πηγαίνει όπως είχε σχεδιάσει η Μόσχα. Απέτυχαν να πάρουν το Κίεβο», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μέσω βιντοσύνδεσης. «Αποσύρονται από το Χάρκοβο και η μεγάλη επίθεσή τους στο Ντονμπάς βρίσκεται σε τέλμα», πρόσθεσε.

«Η Ρωσία δεν επιτυγχάνει τους στρατηγικούς στόχους της», υπογράμμισε ο επικεφαλής της συμμαχίας και διαβεβαίωσε πως το Κίεβο «μπορεί να κερδίσει» αυτό τον πόλεμο.

Το βρετανικό υπουργείο άμυνας, στην καθιερωμένη ενημέρωσή του για τον πόλεμο, υποστηρίζει ότι η επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Ντονμπάς στην Ουκρανία «έχει χάσει την ορμή της και έχει μείνει σημαντικά πίσω από το πρόγραμμα».

«Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, η Ρωσία δεν είναι πιθανόν να επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό προέλασής της τις επόμενες 30 ημέρες», διευκρινίζει ο βρετανικός στρατός σε τακτική ενημέρωσή του μέσω Twitter.

Την Παρασκευή, οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν απόπειρα των ρωσικών δυνάμεων να διασχίσουν ποταμό στο Ντονμπάς, μια ανατολική περιοχή της Ουκρανίας στην οποία περιλαμβάνονται οι περιφέρειες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters